Drikkevarer Til Servering Med Spaghetti

Pin

Forfatter: | Sidst Opdateret:

Når du serverer spaghetti, bør du normalt basere dit drikkevalg på sin sauce. Røde saucer kræver generelt en fyldig rødvin, mens fløde- og skaldyrssaucer kræver en skarp hvidvin. Men disse er ikke hurtige og hurtige regler. Du kan servere hvidvin med rød sauce eller rødvin med fisk og skaldyr. Alternativt kan du hoppe over vin helt og tjene øl. Drikke ikke noget, du ikke kan lide bare fordi det er traditionelt eller moderigtigt.

Den bedste vin til servering med spaghetti er den, du kan lide.

Røde Saucer

Rødvin er den traditionelle parring for rødt pasta saucer. En hjertelig rød som Tempranillo, Sangiovese eller Chianti vil skille sig ud over tomaternes surhed. Til krydret saucer skal en merlot fungere fint. Hvis du hellere vil have hvidvin, så prøv en pinot grigio. Hvis du foretrækker øl, er gule ale et godt valg til lysere røde saucer. For tyngre, kødigere saucer, overvej at betjene en porter eller stout.

Hvide Saucer

Hvide Saucer har en tendens til at være tyk og rig, så en lys, sur hvidvin giver en god balance. Chardonnay er en klassisk parring, men du kan også prøve en tør Riesling, en Pinot Grigio eller en Pinot Bianco. Hvis du leder efter en rødvin, er pinot noir en god kamp. Øl serveret med hvide saucer bør være moderat sur og hoppy; IPA er et glimrende valg.

Pesto

Den stærke, friske smag af spaghetti med pesto kræver en lige så smagfuld vin. Spicy, medium-vægt zinfandels, syrahs og rosés kan fungere godt sammen med denne skål. Alternativt kan du vælge en klassisk italiensk hvid som Vermentino eller Cinque Terre. Undgå oaky chardonnays, da de kan smage bitter, når de er parret med pesto. Hvis du serverer øl, skal du vælge noget blegt og skarpt med lavt alkoholindhold, såsom en blond ale.

Oliebaserede Saucer

Hvis du laver spaghetti med en oliebaseret sauce, vil du sikkert ønsker at servere en hvidvin med tilstrækkelig surhed til at skære gennem olien. Hvide vine med citrus noter har også tendens til at supplere disse saucer. Sauvignon Blanc er et godt valg. Egnede røde vine omfatter pinot noir og sangiovese. Som med pesto er en bleg, lav-alkohol-øl nok bedst.

Seafood

Traditionelt serveres seafoodpasta med hvidvin. Til sarte retter som hvid fisk er en lys sauvignon blanc passende. For rigere retter indeholdende laks eller skaldyr, er en eg-fri chardonnay, pinot grigio eller hvid Bordeaux foretrukket. Hvis du hellere serverer rødvin, er pinot noir ideel. Når du vælger en øl, skal du kigge efter noget lys og forfriskende, som f.eks. En hefeweizen, pilsner eller bleg ale.

Pin